“Telefonische tien minuten tarotsessies zijn 25,- en kun je via de mail boeken

Creatieve flow

Op haar vierentwintigste woonde Fidessa drie maanden in Florence, Italië tussen de meest schitterende kunst, de nalatenschap van de Medici’s en natuurlijk Michelangelo’s David. Ze besloot te gaan schrijven – dit talent had ze op jonge leeftijd ontdekt toen ze haar eerste brief op Achterwerk in drukinkt gepubliceerd zag. Later kwam er het illustreren bij. Toen ze in 2017 met haar grote liefde een jaar op een berg in Sardinië woonde schilderde en tekende ze diezelfde berg steeds opnieuw, steeds anders, gewoon zoals hij zich liet zien – of zoals zij hem zag?

Tarot

Fidessa heeft ondere andere bij Koffietijd verteld over de tarot en de kaart gelegd voor Quinty en Vivian. Ook voor Sanny zoekt Geluk trok ze de kaart om haar vragen te beantwoorden. In Happinez, Yoga Magazine, Onkruid, Plus Gezond en vele andere titels heeft ze geschreven over de tarot. Je kunt haar de tarotspecialist noemen. Een absolute autoriteit op dit gebied. Zelfs hoogleraren en CEO’s weten de weg naar Fidessa te vinden om eens een ander zicht op leiderschap te verkrijgen.

Op haar derde danste Fidessa tussen de tarot; haar vader had besloten van de kaarten (de grote arcana van het tarotdeck) gipsen beeldjes te maken. De kaart De Zon droeg hij op aan haar. Iedere dag trekt Fidessa een kaart om met behulp van de kaarten haar kwaliteiten verder te ontwikkelen – ze ziet tarot als een uitstekend instrument voor persoonlijke leiderschap en groei. Als je een tarotsessie wilt boeken mail dan naar Fidessa.

Er valt altijd iets te maken

Naast de Tarot zet Fidessa haar kernkwaliteiten in als freelance Marketing Manager. Kunst is de ondergrond van dit werk, vindt ze. Zonder kunst waren we nu niet waar we zijn. Dus leeft ze, en verweeft ze haar leven in kunst. Of het nu een marketing concept is, een boek, een schilderij een sculpture of tarotsessie is.

Meditatie, yoga en creativiteit

Toen ze zeven was, had Fidessa een ontmoeting van haar leven; ze mediteerde met haar ouders én Krishnamurti, de wereldberoemde spirituele leraar. In haar boek Lichter leven beschrijft ze hoe deze ervaring een blijvende indruk bij haar achter liet en hoe mediteren, yoga en creativiteit sindsdien een rode draad in haar leven en werk zijn.